Депутатът на Възраждане Цончо Ганев отрече българският закон за чуждестранните агенти да

...
Депутатът на Възраждане Цончо Ганев отрече българският закон за чуждестранните агенти да
Коментари Харесай

Цончо Ганев, Възраждане: Не сме прокарвали законопроекти по руски образец

Депутатът на „ Възраждане ” Цончо Ганев отрече българският закон за задграничните сътрудници да има общо с съветския.

Законопроектът, който партия „ “ за следващ път внесе в Народното събрание, провокира мощна реакция в обществото. Обществената телевизия направи сравнението с съветския закон, който бе натрапен в Грузия и Унгария и откри прилики. Самият Костадин Костадинов обаче твърди, че законопроектът му е съвсем еднакъв с американския закон, написа на уеб страницата на Българска национална телевизия.

„ Не сме прокарвали законопроекти по съветски пример, не е точна и думата пробутване. Ние сме в Народното събрание, с цел да вкарваме проектозакони. Предложили сме закони. Закона за американските сътрудници не е заимствуван. Лобизмът в Съединени американски щати е позволен, по тази причина по параграфите за лобимза те са по отношение на българските закони. Не е копирано едно към едно. Той е преведен и интерпретиран по това, което имаме по нашето законодателство “, разяснява Ганев.

Той добави, че всичко е извадено от подтекст и законът не е четен даже.

Преди дни коалицията ПП-ДБ обяви, че е изрично срещу „ путинисткия законопроект на „ “ за „ задграничните сътрудници “.

В своя позиция политическата мощ изложи аргументи за несъгласието със законопроекта. Според ПП-ДБ това ще окаже зловредно въздействие върху българското общество, ще се лимитират просветителните благоприятни условия на българските студенти, получили стипендии от чужбина и ще се нарушат конституционни права на жителите.

Ганев разяснява и идните избори, като разясни, че не са станали по-гъвкави и няма да създадат коалиция в никакъв случай с ГЕРБ и ДПС.

„ Ние се борим за първото място, в случай че останем втори, ще вървим на диалози и може да имаме договаряне по политики. Ако се разграничават нашите възгледи с първите, ще желаеме референдум по тези политики “, добави той.

Депутатът от „ “ отхвърли в редиците им да има задгранични сътрудници.

Той разяснява Ангел Янчев, който е бил на образование преди години в Института за интернационално обучение в Ню Йорк.

„ Този човек е бил поканен като шеф там и персонално той като шеф отстранява „ Америка за България “ от неговото учебно заведение поради всичко това, което е чул. Там е видял защо става дума в „ Америка за България “. Агенти са тези, които прокарват непознати ползи. Те са тези, които получават директно финансиране от непозната страна. Когато аплайваш за такива планове, за учебното заведение - не налагаш избрани неща, да образова децата, а аплайваш за сградния фонд да кажем, няма да ти написа нищо против името “, изясни Ганев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР